Belgen oppermachtig in Valkenswaard: Winst voor Philippaerts, Thomas en Sercu

Belgen oppermachtig in Valkenswaard: Winst voor Philippaerts, Thomas en Sercu

In de Global Future Champions Week in Valkenswaard hebben de Belgen het vandaag geweldig gedaan. Met diverse overwinningen en prijsplaatsen mogen onze jonge talenten hun dag uiterst tevreden afsluiten. 

U25 1,45m/1,50m

Hier kwam Thibault Philippaerts voor ons land als grote winnaar uit de bus met Cassi Lano C (Cassini II). Hij versloeg Caro Baerts met Maq Master Z (Moujik de Souhan) in 61,45 seconden, Baerts werd tweede in 65,24 seconden. De derde plaats ging naar de Canadese Julia Tops met Delacroix As (Douglas). Richard Kierkegaard werd vierde, Alexandra Amar vijfde. 

Young Riders 1,45m/1,50m

Ook hier kon Thibault Philippaerts de overwinning in de wacht slepen. Deze keer rekende hij op de negenjarige Nabab de Reve-dochter Fubertha, die hij in 62,1 seconden over de finishlijn stuurde. Richard Kierkegaard en Contiki (Contendro I) werden tweede, zo'n anderhalve seconde voor Gilles Thomas en Edison van Schuttershof (Darco). Loic Cannaert volgde voor ons land op de vierde plaats met Donna Doria Z (Diamant de Semilly), Vincent Dings werd vijfde. Arnaud Gaublomme pakte de zesde plaats. 

Young Riders 1,35m/1,40m

Gilles Thomas zorgde voor een derde Belgische overwinning deze namiddag met Evita. Het duo  bleef een halve seconde voor op Mike Kawai en Hazel BS (Heartbeat) voor Japan, Alexandra Amar stuurde Aladina du Val Henry (Lando) naar de derde plaats. Iris Michels en Franziska Müller maakten de top vijf compleet, Arnaud Gaublomme pakte ook hier een zesde plaats. 

U25 1,35m/1,40m

Gilles Thomas greep hier de zesde plaats met Futricia Van Beek (Diarado), Lisa Bongers won voor Nederland met Elixer (Zacharov). Voor Arnaud Gaublomme was er hier een mooie tiende plaats. 

Pony 1,15m/1,20m

Nero van de Bucxtale (Jerome vd Vondelhoeve) en Aline Sercu sprongen hier naar een zoveelste Belgische winst. Ze bleven een fractie van een seconde voor op de Zweedse Mathilda Bohlin en Why Not Equus (Algot), Fleur Holleman werd derde met Dante (Twinkling Starr Aristo). Camille Biebuyck reed Orchids Relando (Kenneth) naar een Belgische vierde plaats, Renee Hazeleger werd vijfde. 

Children 1,20m

Louise Ameeuw en Sea Coast Exellentie (Berlin) finishten hier als tweede, enkel de Zweedse Ebba Danielsson en Eunomia (Singapore) waren sneller. De rest van de top vijf ging ook naar ons land: Anjolie Vanhecke werd derde met Melodie du Centaure (Fidji du Fleury), Rik Nauta en Titan d Hoyo finishten als vierde. Bart Jay Junior Vandecasteele en Esprit de l'Esprit Z (Elvis ter Putte) werden vijfde. Rik Nauta kon ook zesde worden. 

Pony 1,25m/1,30m

Hier werd Charlotte Frederick achtste met Orchids Colyne (Kanshebber), Ryan Sweetnam won voor Ierland met Perseus Spartacus. 

Pony 1,10m

India Piper-Dadswell won voor de Britten met Amelia, Pauline van Dyck en Orchids Azalea (Kanshebber) grepen de tiende plaats. 

Klik hier voor alle resultaten.