Arnaud Gaublomme schittert op het WK-podium bij de 5-jarige paarden

Arnaud Gaublomme schittert op het WK-podium bij de 5-jarige paarden

In Lanaken stond zonet de eerste finale van het WK voor jonge paarden op het programma: die voor 5-jarige paarden. 16 Combinaties konden zich plaatsen voor de barrage. In die barrage werd al snel duidelijk dat niemand zich zomaar gewonnen zou geven. Arnaud Gaublomme was met Quabriolet van het Bildeken (v. Anakin van Schuttershof) de eerste die een foutloze ronde kon noteren. Het duo klokte af in 39,40 seconden. Hiermee was de toon voor de andere combinaties gezet. Dit zou hem uiteindelijk nog de tweede plaats opleveren. 

Christian Ahlmann mag zich met de Dominator 2000 Z zoon Querido VG Z de nieuwe wereldkampioen noemen. Zij lieten alle concurrentie ver achter zich door in 37,49 seconden een foutloze ronde te springen. Nicole Eggens en Loharna-P (v. Carrera VDL) vervolledigden de top drie. Zij konden een foutloze ronde achter hun naam noteren en klokten af in 40,99 seconden.

Jason Foley (Killossery Karma) en Emily Sage (Vogue TW) namen respectievelijk de vierde en de vijfde plaats mee naar huis.

Voor Katrijn van Hoecke was er ook een top tien klassering. Zij reed Morice F Z (v. Mosito van het Hellehof) naar de finish in 44,09 seconden maar tikte hierbij één balk uit de lepels.

Klik hier voor de resultaten