Ann Carton-Grootjans knap vierde in Leipzig

Ann Carton-Grootjans knap vierde in Leipzig

Vanavond konden de ruiters in Leipzig zich kwalificeren voor de Wereldbekermanche op zondagmiddag. Ann Carton-Grootjans kwam laat van start, maar finishte in een sterk deelnemersveld als vierde. 

De Italiaan Emilio Bicocchi won de proef. 


QUICK RESULT

1. Emilio Bicocchi - Evita SG Z

2. Michael Jung - Fischerchelsea

3. Maikel van der Vleuten - Beauville Z

4. Ann Carton-Grootjans - Kai Licha de Carmel

5. Nisse Lüneburg - Luca Toni

Het was de Italiaan Emilio Bicocchi die met Evita SG Z (v. Verdi TN) de snelste foutloze ronde neerzette. Hun tijd van 60.44 heeft een Belgisch randje, want Evita SG Z is een Zangersheide gefokte merrie. 

Michael Jung volgt op een nipte halve seconde. Met Fischerchelsea (v. Check In 2) zet hij een tijd van 61.10 op het bord, goed voor de tweede plek dus. Noorderbuur Maikel van der Vleuten en Beauville Z (v. Bustique) zijn dik drie seconden trager. Ze stoppen de klok in 64.91 en nemen zo het brons mee naar Nederland. 


Op de vierde plek vinden we onze eigen Ann Carton-Grootjans terug. Met Kai Licha de Carmel finisht ze in 66.05, net naast het podium. Nisse Lüneburg volgt met Luca Toni (v. Lord Z) in een tijd van 66.42. 

Op de zesde plaats vinden we Markus Brinkmann met Pikeur Dylon (v. Diamant de Semilly), voor landgenoot Patrick Stühlmeyer. Met Varihoka Du Temple (v. Luigi d'Amaury) zorgt hij voor drie Duitse rankings na elkaar. 

Evelina Tovek verstoort het Duitse feestje in de top tien, want met Dalila de la Pomme (v. Taran DL Pomme) eindigt ze als achtste. Plaats negen en tien zijn terug voor Duitsland, met Andre Thieme en Cellisto (v. Cellestial) op negen en Mario Stevens met Baloubet (v. Balou du Rouet) op tien. 



Resultaten