Abdel Said begint het nieuwe jaar sterk met komst van drie nieuwe paarden

Abdel Said begint het nieuwe jaar sterk met komst van drie nieuwe paarden

Het is de Egyptische springruiter Abdel Said die het nieuwe jaar sterk begint. De in België wonende ruiter voegt maar liefst drie nieuwe paarden aan zijn stallen toe. 

Het gaat daarbij om de tienjarige merrie Alanine de Vains (Allegreto), de elfjarige ruin Freestyle (Caretino) en de elfjarige Curious George (Codex One). 

Alanine de Vains liep onder het zadel bij Nicolas Delmotte, die haar opleidde tot een vijfsterren Grand Prix niveau. Said nam de teugels in november over van deze merrie en bracht haar uit op onder meer Kronenberg, Oplagbbeek en Salzburg. In Al Ain sloot het tweetal het oude jaar af met een vierde plaats in een Wereldbeker competitie. De ruiter hoopt in de merrie zijn partner voor de Olympische Spelen te hebben gevonden. 

Said investeerde verder in Freestyle, die werd uitgebracht door de Italiaan Carlo Rogiani. Het tweetal sprong samen tot een 1m50 niveau. Daarnaast heeft Said de beschikking gekregen over Curious George, die tot eind vorig jaar werd gereden door Laura Kraut. George zal hij dit weekend voor het eerst uitbrengen op de Wereldbeker wedstrijd in Abu Dhabi. Het doel is dat Curious George uiteindelijk zal worden doorverkocht. 

Laura Kraut en George presteerden op hun laatste wedstrijd afgelopen november in Lier zeer sterk. Zo werd het tweetal tweede in de 1m60 Grote Prijs. 


Bron: Abdel Said / World of Showjumping