Jerome Schmidt en Fabienne Daigneux scoren in Oliva

Jerome Schmidt en Fabienne Daigneux scoren in Oliva

Ook in Oliva laten de Belgische deelnemers zich  opvallen. Deze ochtend sprongen Fabienne Daigneux en Jerome Schmidt in de prijzen.

De Britse amazone, Olivia Natasha Poole snelde naar de ochtendwinst in de 1.30m Gold rubriek. Samen met de 9-jarige Quirado-merrie, Quality sprong Poole in 62,42 seconden naar de winst. De Britse volgde zichzelf op met onder het zadel de KWPN-merrie,  Elnora (Ukato). Faye Adams verzekerde een volledig Brits podium op de rug van Demograaf (Quasimodo Z).

Net buiten het podium sprong Jerome  Scmidt met de sBs-merrie, Etoille foutloos naar de zevende plek. Lies Malisart volgde in de prijzen met Dialda. Het paar plaatste zich net buiten de top tien.

Uitslag 1.30m

In de 1.35m Silver GP kwalificatie won Matthew Sampson met de KWPN-ruin,  Firefly W (Nabab de Reve). De combinatie was ruim één seconde sneller dan Luciano Segovia met Price de Hus Z (Pilot de Hus). Derin Demirsoy vervolledigde het podium met de Nederlandse ruin,  Hunter.

Net buiten het podium sprong Fabienne Daigneux-Lange met haar eigen sBs-merrie, Delta Fee des Hazalles (Exploit de Roulard) naar de vijfde plek.

Uitslag 1.35m