Tristan Guisson: "Niet willen onderdoen voor je zus werkt echt als motivatie..."

Tristan Guisson: "Niet willen onderdoen voor je zus werkt echt als motivatie..."

"It's a family thing..." dat moeten ze gedacht hebben bij de familie Guisson. Tijdens het Belgisch jeugdkampioenschap sprongen broer en zus, Tristan en Aurelia Guisson beiden naar de Belgische titel bij respectievelijk de Young Riders en Junioren.  "Dit jaar was mijn eerste jaar bij de Young Riders, op voorhand hadden we nooit durven dromen van dit resultaat," reageert Tristan opgetogen na afloop.

"Mijn eerste jaar bij de Young Riders en meteen Belgisch kampioen, daar had ik op voorhand nooit voor durven tekenen. Er is altijd motivatie, maar de ambitie voor een gouden medaille was er niet echt. Je wilt het natuurlijk altijd zogoed mogelijk doen. En zeker proberen niet onder te doen voor je zus," lacht Tristan.

"Ik hoopte voornamelijk op een goed gevoel. Mijn eerste kampioenschap bij de Young Riders moest voor mij motiverend zijn. Beter dan dit zal het echter nooit worden..."

Eigen fokkerij schittert dankzij de prestaties

"Wij proberen zo goed mogelijke paarden te fokken met onze familiefokkerij en ze daarna uit te brengen op wedstrijd. Hopelijk komen er na deze generatie ook nog een schitterende lichting paarden. Misschien worden deze zelf nog beter... Het is een passie die hopelijk altijd een combinatie met ons succes zal vormen..."

"Naturelle is een knappe merrie uit onze eigen fokkerij. We hebben ze als embryo gekocht bij Joris De Brabander. Ze is nu 10 jaar en rij ze momenteel al drie jaar."

"Haar sterke eigenschap is dat ze een heel kalm paard is. Zowel thuis als op concours werkt en denkt ze mee met de ruiter. Ze denkt vooruit..."

De Toekomst

"Ik hoop nu opnieuw op een selectie voor het aankomende Europees kampioenschap. Dat valt natuurlijk af te wachten, fingers crossed voor de komende dagen / weken."