Laura Kraut: "Ik geef nooit op ... "

Laura Kraut: "Ik geef nooit op ... "

De Amerikaanse amazone, Laura Kraut blikt alvast terug op een knap palmares met heel wat internationale overwinningen. Haar leuze? "Ik geef niet zomaar op. Of het nou gaat om wedstrijden, het trainen van mijn paarden of leerlingen of een doel dat ik mezelf heb opgelegd. Ik zou pas onder extreme omstandigheden opgeven."

In een interview met het FEI laat de amazone weten dat ze haar doorzettingsvermogen met de paplepel heeft ingegoten gekregen. "Toen ik opgroeide bestond er niet zoiets als iets niet gedaan krijgen. Of het nou om school ging of paardrijden, of zelfs het schoonmaken van huis, als we iets moesten doen, deden we dat."

Succes is geen one-man job

"Ik ben eigenlijk gewoon een meisje met een paard en dat is alles. Ik had dit alles nooit kunnen bereiken zonder het team dat ik heb." Over haar team vervolgt Kraut: "Ze helpen me gefocust te blijven op wat ik doe. Ik heb een aantal van de beste mensen gehad en die heb ik nog steeds. Ze leveren fantastisch werk en zijn toegewijd. Zonder hen heb ik niets."

Nick is een vat vol paardensport kennis

Kraut staat in het leven met expert, Nick Skelton. "Ik prijs Nick erom dat hij voor gezonde competitie zorgt. Hij is nu wellicht met pensioen, maar toen we tegen elkaar streden, gingen we beiden de ring in met het doel winnen... Ik denk dat de schoonheid van onze sport en waarschijnlijk elke gang van zaken in het leven, sport of wat dan ook – gaat om kennis vergaren van andere mensen. Nick heeft een schat aan kennis en ik blijf iedere dag van hem leren."

Bron: FEI