Lachende Jos Verlooy; "Ik beklaag het me dat ik Bertram overtuigd heb mee te komen op Amerikaanse toer..."

Lachende Jos Verlooy; "Ik beklaag het me dat ik Bertram overtuigd heb mee te komen op Amerikaanse toer..."

Afgelopen weekend won Bertram Allen de Wereldbekerwedstrijd in Toronto, hij verwees zo Belgisch kampioen, Jos Verlooy naar de tweede plaats. "Mijn week kwam traag op gang, maar eindigde met een climax," vertelde Allen na afloop.

"Voor mijn paard is dit één van de hoogste en zwaarste parcours die hij al gesprongen heeft. De meeste paarden debuteren op dit niveau rond hen 9 jaar, hij (GK  Casper, nvdr.) is een trage leerling, maar daarom niet minder," lacht de Ier.

"Ik wist als ik de eerste ronde zonder veel problemen kon doorstaan dat ik een kans maakte." Allen verwees zo één van z'n beste vrienden, Jos Verlooy naar de tweede plaats. "Elke wedstrijd wil je winnen ongeacht de vriendschap."

"De atmosfeer was geweldig in Toronto," voegt Verlooy daaraan toe. "Het publiek gaf me een extra motivatie om m'n best te doen, maar helaas was het net niet genoeg. Begin dit jaar belde ik Bertram nog op om hem te overtuigen samen een Amerikaanse toer te doen, nu beklaag ik me dat," lacht de Belg.

"Alle gekheid op een stokje, mijn paard (Igor, nvdr) sprong fantastisch. Ik ben echt tevreden met het resultaat, ook al is het 'maar' de tweede plaats."