Kevin Staut: "90% van de topruiters zijn geen eigenaar van hun toppaard..."

Kevin Staut: "90% van de topruiters zijn geen eigenaar van hun toppaard..."

In een recent interview met de Franse federatie heeft de Franse springruiter, Kevin Staut, zijn positieve blik op de toekomst gedeeld. De gouden Olympische team medaillewinnaar is overtuigd dat het uitstel opportuniteiten schept. "Voor mij komt het afstel goed uit. Enkele van mijn paarden hadden nog niet de nodige ervaring. Daar kunnen we nu  aan werken," klinkt het.

"Het is wel noodzakelijk dat de concoursen binnenkort opnieuw kunnen aanvatten. Als alles in juni terug kan opstarten blijft de achterstand beperkt. Uiterlijk mik ik op augustus - midden september een heropstart. Dat is de uiterlijke haalbare datum."

Zullen combinaties het jaar overleven?

"90% van de ruiters zijn geen eigenaar van de paarden die ze rijden. Ik verwacht niet dat de eigenaars de opgebouwde combinaties zullen behouden en niet zomaar de ruiter van paard zullen wisselen. Uiteindelijk is dat commercieel op termijn ook beter voor de eigenaar."

"Momenteel is het probleem dat we als topruiters kleine bedrijfjes zijn. Een grote schijf van onze omzet zijn winstsommen, die slaan we nu mis. Toch  blijven we de trainingen doorzetten en de paarden optimaal onderhouden."

FFE