Jeroen Dubbeldam werkt nog steeds toe naar Tokio. "Ik vertrouw in Carlyle"

Jeroen Dubbeldam werkt nog steeds toe naar Tokio. "Ik vertrouw in Carlyle"

Springruiter Jeroen Dubbeldam, de olympisch kampioen van Sydney 2000, blijft hoop hebben op de Spelen in Tokio. Samen met zijn toppaard Carlyle zet hij het traject verder richting Tokio. "Ik heb allemaal bijzondere paarden op stal staan, maar Carleyle springt er voor mij echt uit." vertelt Dubbeldam aan Tubantia.

De 46-jarige Dubbeldam kende in het verleden grote successen met De Sjiem, met wie hij twintig jaar terug olympisch goud pakte, en Zenith, met wie hij in 2014 wereldkampioen werd en op de Spelen van 2016 net de barrage miste.

Dubbeldam leidt het liefst zelf een paard op van a tot z. "Je moet een band hebben met je paard. Het is pas als je je paard echt werkt, je het ook echt leert kennen. Ik probeer met Carlyle wel het leerproces iets te verkorten. Misschien pakt het goed uit, misschien niet, maar ik geloof erin."

Lees ook: Groeien naar de top met Jeroen Dubbeldam: "Je krijgt geen top paard, je maakt er één!"

Geen Garantie

"Een toppaard plus een topruiter is geen garantie voor succes. In een goede combinatie zit veel werk, ontelbare uren en veel energie. Ik heb de ervaring en Carlyle is een goed paard en dan moet je maar hopen dat het klikt en dat we een paar dingen neer kunnen zetten," vertelt Dubbeldam. "Dan is het ook nog hopen dat de bondscoach je kan opnemen in het nationale team. Alleen ligt daar het probleem van deze periode. Een aantal combinaties hebben zich de afgelopen twee jaar al bewezen. De bondscoach weet wat hij eraan heeft, maar van ons weet hij dat nog niet."

bron: Equnews/ Tubantia/ KNHS