Jean-Jacques Mathijs: "Ons geheim? De ongelooflijke band tussen alle teamleden"

Jean-Jacques Mathijs: "Ons geheim? De ongelooflijke band tussen alle teamleden"

De ontknopingen op de Belgisch kampioenschappen voor de jeugd komen dichterbij. Tijd voor een gesprek met Jean-Jacques Mathijs en Rik Deraedt, de bondscoaches voor respectievelijke de ponies & children enerzijds en de juniors en young riders anderzijds. "Onze sterkte is de goede band tussen iedereen...3

Jean-Jacques Mathijs steekt van wal; "Ik ben reeds jaren actief op het Belgisch Kampioenschap voor de jeugd. Eerst als parcoursbouwer en sinds drie jaar ben ik er voorzitter van de jury." Collega Rik Deraedt vult aan: "Tijdens het BK is het de taak van een Chef d' Équipe om de combinatie en opkomende talenten te observeren (dit met oog op het EK). Op die manier kunnen we hen de nodige kansen aanbieden in de toekomst."

Belgische power

"Ons geheim? De ongelooflijke band tussen alle teamleden, de samenwerking, ambitie en niet te vergeten het talent van zowel de ruiters, als de paarden."

"Klopt!" vult Rik Deraedt aan, "Al mogen we niet vergeten dat de ruiters nog altijd afhankelijk zijn van hun paard. Vele fokkers steunen de jeugd en bieden hun paarden aan om hen de nodige ervaring te laten opdoen, schitterend! Je als ruiter tonen op een BK kan een belangrijke factor zijn voor je carrière."