Ines van den Bosch: "M'n broer zijn medaille kast hangt vol, maar op mijn kersverse BK-medaille ben ik trotser..."

Ines van den Bosch: "M'n broer zijn medaille kast hangt vol, maar op mijn kersverse BK-medaille ben ik trotser..."

Deze week komt de Belgische amazone, Ines van den Bosch aan de start in Brussel. Vorig weekend maakte ze furore door de Belgische titel bij de amazones op haar naam te schrijven. "Dit doet meer me dan ik initieel had verwacht," vertelt de nieuwe amazone kampioene.

Voor Ines is het haar tweede officiële medaille. "Ik haalde op m'n 13 jaar een zilveren team medaille op het Europees kampioenschap Children. Ik had echter nooit verwacht dat er daar ooit een aanvulling van zou komen," vertelt de amazone die dit jaar deelneemt aan de SMS League.

"M'n broer zijn medaille kast hangt vol en ik ben altijd ontzettend trots geweest op die éne zilveren medaille. Het BK amazones winnen geeft nu wel een boost om verder te gaan op dit elan."

Nooit verwacht

"Na de eerste dag stond ik nog zesde met Zirocco en dacht 'goh we maken eigenlijk best wel kans op een top vijf plaats'. De deelnemers waren echt gewaagd maar Zirocco hield het hoofd koel en sprong dag na dag beter. Toen ik op zondag de finale startte vanop de tweede positie begon het echt te kriebelen," vertelt de Limburgse amazone.

"In de tweede ronde heeft Zirocco me echt geholpen en dat ondanks zijn 'nog-maar' zeven jarige leeftijd. Op hindernis nummer vijf liet ik de stress even de overhand nemen waardoor 8 galoppassen er 9 werden.  Maar het gevoel toen ik de finish kruiste en zeker wist dat ik Belgisch kampioen was.... ongelooflijk!"

"Ik had het nooit durven dromen, zeker omdat het kampioenschap nog niet lang op de agenda stond. Ongeveer drie maanden terug had ik door dat het BK dit jaar zou plaatsvinden op het Sentower Park, gezellig dicht bij huis. Thuis heb ik het op de agenda gezet en nadien lichtjes de training opgevoerd met grondwerk en gymnastiek. Maar echt naartoe gewerkt heb ik niet gedaan. We hebben als combinatie de conditie centraal gezet in de trainingen."


"Na Brussel gaan de paarden even van een welverdiende rust genieten terwijl ik waarschijnlijk nog even nageniet van die gouden medaille..."