In quarantaine met ... paardenhandelaar Johan Lenssens: "We bekijken dit positief en gebruiken deze periode om orde op (administratieve) zaken te stellen."

In quarantaine met ... paardenhandelaar Johan Lenssens: "We bekijken dit positief en gebruiken deze periode om orde op (administratieve) zaken te stellen."

Hij was ooit één van de beste Belgische springruiters maar besliste uiteindelijk zijn carrière een andere wending te geven. Recent verzekerde Johan Lenssens enkele spraakmakende transfers. Nu de shows 'on hold' staan en de onzekerheid toeslaat waren we benieuwd hoe deze handelaar de quarantaine beleeft.  "Kort samengevat is deze periode van 'lockdown' misschien wel een geluk bij een ongeluk voor mij," vertelt Lenssens.

"Na maanden rond te toeren van het ene circuit naar het andere, meer bepaald een paar keer Oliva, Sunshine Tour, Vilamoura, Valencia, Wellington, Thermal California, enz. en duizenden paarden te hebben gezien/bekeken, komt deze periode van lockdown (of “pauze”) voor mij zeker niet ongelegen."

We beschikken over een mooi  intern systeem om paarden in een homemade database bij te houden met het oog op verkoop of bemiddeling. Dat systeem is op heden gebaseerd op bestaande programma’s, maar zal binnenkort vervangen worden door een uniek custom-made platform voor de handel waaraan we al enkele maanden aan het werken zijn. 

De komende weken staan er nog meer dan 250 paarden op mijn “to analyze” lijst. Dit zijn paarden die gedurende de laatste maanden op wedstrijden gezien zijn, op het eerste zicht interessant bevonden zijn en uiteindelijk door mijn medewerkers reeds gefilterd zijn uit een nog groter aantal. Deze +250 paarden ga ik de komende dagen en weken screenen en oplijsten, om dan uiteindelijk met de meest passende paarden aan de slag te gaan met het oog op verkoop naar klanten toe en/of eigen aankoop.

Met andere woorden, eindelijk even (concours)rust, en dus tijd om me de komende weken af te zonderen en met veel plezier en moed te focussen op het uitbreiden van onze paardendatabase. Daarnaast blijven we ook verder werken aan het verder opzetten van ons nieuw platform.

In alle stilte voor de storm dus… I like it!