De Parcoursbouwer van de Rolex Grand Prix, Louis Konickx: "Het doel is de paarden op hun best te laten springen..."

De Parcoursbouwer van de Rolex Grand Prix, Louis Konickx: "Het doel is de paarden op hun best te laten springen..."

Het is aftellen naar de Rolex Grand Prix deze middag in Genève. De beste ruiters en paarden komen er aan de start. Parcoursbouwer van dienst, Louis Koninckx vertelt alvast dat hij heel wat in petto heeft...

"Vandaag komen de beste ruiters ter wereld aan de start in Genève. Dus zowel mezelf als Gérard Lachat (nvdr. Zwitserse parcoursbouwer) hebben ons best gedaan een uitdagend parcours uit te plannen voor deze middag. Het parcours moet echt alles omvatten en heel precies zijn, dat was onze uitdaging," vertelt Koninckx.

"De ruiters moeten vandaag getest worden, dit doen we door de combinaties exact te plaatsen op technische locaties. De afstanden tussen de hindernissen zorgvuldig uit te meten, enz."

Het voordeel van het parcours?

"In Genève hebben we het voordeel dat het een grote piste is, dat laat ons toe afstand in te bouwen en te spelen met de toegestane tijd. Ik denk dat de kleinere paarden het hier goed gaan doen. Ze zijn vaak rapper en hier hebben ze de ruimte om hun energie te doseren. Maar alles is mogelijk."

"De grootste vrees voor ons is zonder twijfel de toegestane tijd. We willen niet teveel foutloze omlopen maar ook niet te weinig. Bovendien zijn alle paarden die hier vandaag zullen starten extra voorzichtig en enorm goed opgeleerd. Dus de tijd zal parten spelen."

"Ons doel is vandaag de paarden op hun best te laten springen. Ook om het publiek knappe sport te laten zien.