D-Day voor Wilm Vermeir: "Ik hoop die punten te grijpen voor Las Vegas."

D-Day voor Wilm Vermeir: "Ik hoop die punten te grijpen voor Las Vegas."

Vandaag is D-Day voor Wilm Verm; "eir. In Zweden staat de laatste Wereldbeker kwalificatie wedstrijd op de agenda. De ruiter uit Meerhout staat momenteel op de 20e plaats met drie punten minder dan de nummer 18. "Uiteraard hoop ik dat het mij alsnog lukt om mij te kwalificeren voor Las Vegas."

"Het zou voor mij de allereerste keer zijn dat ik er bij zou zijn in een Wereldbekerfinale. Dat wil zeggen dat je regelmatig en goed hebt gepresteerd in de kwalificaties. En waar je ook eindigt in die finale: het staat mooi op een palmares. Zeker als ruiter van de West-Europese Liga. In onze contreien zijn er zo veel topruiters dat het echt niet evident is om bij die beste 18 te eindigen. En die finale vindt dan nog plaats in de tot de verbeelding sprekende stad Las Vegas. Ook dat is mooi meegenomen." Vermeir rekent in de kwalificatiemanche in Zweden op zijn ruin DM Jacqmotte.


"Ik hoop dat Jacqmotte zijn uitstekende vorm van net voor Nieuwjaar terugvindt, maar ik heb daar alle vertrouwen in. Een plaats in de barrage in Göteborg moet volstaan voor een ticket naar Las Vegas."


De Wereldbeker start 15.00 uur en is LIVE te volgen via FEI Tv. De uitslag en het verslag lees je eerst op Equnews...