Corona Blog met Andres Vereecke: "Alles om de conditie te onderhouden..."

Corona Blog met Andres Vereecke: "Alles om de conditie te onderhouden..."

Vanaf deze week "hokken" we virtueel samen met een leuke ruiter uit de Belgische paardensport. Deze week vlogt en blogt Vitaminalia-ruiter Andres Vereecke voor ons en geeft ons een inkijk in zijn corona leven. "Hallo, ik ben Andres Vereecke en deze week kunnen jullie mij volgen en te weten komen wat ik zoal doe in deze moeilijke tijden."

De dag begint normaal rond zeven uur en tijdens het ontbijt maak ik mijn dagplanning. Ik bekijk dan wat ik met de paarden ga doen via equicty op mijn gsm (heel handig!) Vandaag heb ik de meeste paarden gewoon dressuurmatig gewerkt en enkele andere wat galop training op het veld!

Ik vind het belangrijk dat de paarden veel variatie hebben, zodat ze niet ontmoedigd worden en er geen zin meer in hebben. Zeker in deze periode is dit belangrijk omdat je niet echt weet wanneer je terug op jumping kan gaan. Je moet wel zeker de conditie onderhouden zodat je er direct terug klaar voor bent wanneer er terug wedstrijden zijn! Zoals vandaag rijd ik meestal een tiental paarden per dag, ze worden vooral gewerkt naar wat ze nodig hebben, ieder paard is anders en heeft zijn sterke en minder sterke punten. We doen dan ook ons best om die minder sterke punten bij elk paard te verbeteren!