Catherine Tyree over Enjoy Louis: "Bedankt dat je me koos als je ruiter..."

Catherine Tyree over Enjoy Louis: "Bedankt dat je me koos als je ruiter..."

Enjoy Louis (Coriano) was ooit een van de springtalenten  aan  de start met Harrie Smolders. In  2015 bleef de BWP'er op Amerikaanse bodem  nadat hij was verkocht. Eerder dit jaar werd bekend dat amazone Catherine Tyree hem zijn wedstrijdpensioen gunt. In een interview blikt de Amerikaanse amazone terug op de periode dat ze Enjoy Louis aankocht. "De beslissing om de auto alsnog om te draaien en je te testen is de beste ooit geweest."

In een open brief aan Noelle Floyd vertelt de amazone over haar sterke band met Enjoy Luis. "Vorige winter presteerde je nog sterk. Maar op die dinsdag ochtend, merkte ik meteen dat je niet jezelf was, dat is het moment dat we beslist hebben dat het tijd is om je sportieve carrière stop te zetten," begint de amazone.

"Je (Enjoy Louis, nvdr.) hebt me alles gegeven en dat is ook waarom je je pensioen dubbel en dik verdient."

Hoe het begon

"Vijf jaar terug stond ik klaar om het vliegtuig te nemen naar Chicago om naar school te gaan. Toen mijn trainer (Missy) belde en me inlichtte dat ze een goed paard voor me had gevonden. Ik heb op vandaag nog geen enkel moment spijt van mijn beslissing om de auto om te draaien, het vliegtuig achterwege te laten en je te testen."

"Je was een tikkeltje te sterk, heel voorzichtig maar ook vooral een eigen karakter. Je was niet wat ik gewend was, dat was moeilijk voor me om te vatten. Toch voelde ik een connectie en maakte je het met zo eenvoudig als mogelijk."

De amazone sluit af met een blijk dat de BWP'er heel graag bananen at, maar ook: "Bedankt dat je me toeliet om je 'persoon' te zijn. Bedankt dat je me koos..."

bron: Catherine Tyree / Noelle Floyd.com