Thierry Goffinet laat de Brabançonne weerklinken in CSI4* competitie Vilamoura. Schoonbroodt op het podium in rankingrubriek

Thierry Goffinet laat de Brabançonne weerklinken in CSI4* competitie Vilamoura. Schoonbroodt op het podium in rankingrubriek

In Vilamoura wordt er nog steeds op CSI4* niveau gesprongen. Het hoofdnummer van de dag was een 1m50 rubriek die in twee fases gesprongen werd. In deze rubriek konden ruiters punten voor de Longines ranking sprokkelen. De overwinning ging naar Jackson Reed Stephenson. Hij rekende op Exception (v. Vagabond de la Pomme) om in 29,69 seconden een foutloze ronde te springen. 

Francisco Rocha en Lanzarote de Muze (v. Clinton) eindigden op de tweede plaats. Zij slaagden erin om een foutloze ronde achter hun naam te noteren en klokten af in 30,69 seconden. Celine Schoonbroodt-De Azevedo reed Clinto T Z (v. Clintissimo Z) naar de derde plaats door in 31,40 seconden een foutloze ronde te springen. 

Voor Hugo Carvalho (Extaordiner) en Luiz Felipe C G De Azevedo Fimho (Hoselinde) was er een vierde en een vijfde plaats. 

Eerder vandaag kon Thierry Goffinet al het 1m35 van de CSI2* competitie op zijn naam schrijven. Hij reed Collezione Cesaro Delano (v. Diamant de Semilly) foutloos naar de finish in 56,85 seconden. Madalena Eloy en Forestelle des Cinq Chene (v. Mylord Carthago) eindigden hier op de tweede plaats. Zij noteerden een foutloze ronde achter hun naam in 58,71 seconden. Charlene Bastone en Halina HL (v. Dexter R) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 59,83 seconden. 

Goffinet kon zich in deze rubriek ook nog op de twaalfde plaats klasseren. Dit keer reed hij Oscar Kan Duresses (v. Kannan) foutloos rond in 65,42 seconden.

In het 1m40 was Celine Schoonbroodt-De Azevedo de beste Belgische. Zij reed Moonlight (v. Emerald van't Ruytershof) naar de vijfde plaats door in 62,68 seconden een foutloze ronde te springen.

Klik hier voor alle resultaten