Olivier Philippaerts op het podium in Aken. Niels Bruynseels volgt in de top vijf

Olivier Philippaerts op het podium in Aken. Niels Bruynseels volgt in de top vijf

In Aken heeft Daniel Deusser voor heel wat animo gezorgd. Deusser sprong voor eigen publiek naar de overwinning in de 1.60m Prize of North Rhine- Westphalia. In deze rubriek over twee rondes volgde Olivier Philippaerts op het podium.


QUICK RESULTS
1. Daniel Deusser - Killer Queen VDM
2. Olivier Philippaerts - H&M Cue Channa 42
3. Luciana Diniz - Vertigo du Desert


Deusser en de slechts negenjarige BWP-merrie, Killer Queen VDM (Eldorado vd Zeshoek) bleven in deze rubriek over beide omlopen foutloos. Het duo was ruim één seconde sneller dan Olivier Philippaerts met zijn 13-jarige Cardento 933-merrie, H&M Cue Channa 42. 


Philippaerts werd opgevolgd door de Portugese amazone, Luciana Diniz en Vertigo du Desert. Sinds maart dit jaar vormt de amazone een paar met de 10-jarige Mylord Carthago*HN-zoon. 


Net buiten het podium sprong Willem Greve met zijn vertrouwde Carambole (San Patrignano Cassini) naar de vierde plaats. Niels Bruynseels vervolledigde de top vijf in het zadel van Jenson van 't Meulenhof (Vagabond de la Pomme).


Ook Gregory Wathelet stelde zich op in de top acht. Wathelet loodste zijn Picobello Full House Ter Linden Z (Forever d'Arco) met één springfout naar de achtste plaats.


Na afloop vertelde Deusser dat het geen evidente opdracht was. "Het was een tricky parcours. Voornamelijk het groot water en de driesprong zorgden voor heel wat problemen. Vandaag sprong Killer Queen schrikachtig over het water, thans dezelfde hindernis als gisteren. Misschien ligt het aan het gras, en spring ik haar teveel op een zandbodem, of train ik te weinig op het water, maar Killer Queen sprong het niet zo goed als gisteren."


Uitslag