Gudrun Patteet moet Simpson voor zich dulden in CSI2* Grand Prix van Beervelde

Gudrun Patteet moet Simpson voor zich dulden in CSI2* Grand Prix van Beervelde









In Beervelde werd zonet de eerste Grand Prix van de dag afgewerkt: die van de CSI2*. De ruiters kregen een pittig parcours voorgeschoteld in de basisomloop maar uiteindelijk slaagde er toch 64 van de 16 ruiters in om een foutloze basisomloop af te leggen. 

Snelle resultaten 


1. Louise Simpson - Jenson 55


2. Gudrun Patteet - Sea Coast Crystal de Leau


3. Silvia Bazzani - Chicho 



In de barrage ging het hard tegen harder. Wouter Devos was de eerste combinatie die de ring in moest met Kadafi Van’T Hof Van Payz. Hij reed een meteen een snelle ronde (49,79) seconden maar Kadafi tikte één balk uit de lepels. De volgende combinaties wisten zo wel meteen wat de richttijd was. Ook Thomas Leemans was de volgende ruiter aan de start en slaagde er met Gracchus DM (v. Wander vd Mispelaere) weliswaar wel in om een snellere ronde af te leggen maar helaas kreeg ook hij een springfout achter zijn naam. Leemans toonde zo echter wel aan dat het zeker en vast mogelijk was om een snellere ronde dan Devos te rijden.


Het was even wachten op de eerste nulronde maar uiteindelijk slaagde de Italiaanse Silvia Bazzani er toch in om een dubbel nulronde achter haar naam te noteren. Ze rekende hiervoor op Chico Z (v. Coriano) en klokte af in 44,22 seconden. Deze tijd leek erg scherp te staan, maar Gudrun Patteet bewees dat het nog sneller kon. Zij reed Sea Coast Crystal de Leau (E.T.) (v. Clapton) naar de finish in 41,01 seconden en liet hierbij alle balken in de lepels. Hierdoor schoof Bazzani op naar de tweede plaats, Patteet verstevigde haar leiderspositie.


Maar daar bracht de Britse Louise Simpson vrij snel verandering in. Met de 11-jarige Jenson 55 (v. Verdi TN) onder het zadel, sprong ze een pijlsnelle ronde in 40,49 seconden waardoor Patteet naar de tweede plaats wegzakte.Deze verdeling van de top drie zou uiteindelijk ook de juiste zijn. Louise Simpson op één, Gudrun Patteet op twee en Bazzani op drie.


Juliette Faligot (Appy Days Une Prince) nam de vierde plaats voor haar rekening. Lore Decock en Heschung Van T Adeldonk (f. Wandor vd Mispelaere) eindigde op de vijfde plaats.