FEI World Breeding Championships: Olivier Philippaerts rijdt zich in de prijzen in troosting 7-jarige paarden

FEI World Breeding Championships: Olivier Philippaerts rijdt zich in de prijzen in troosting 7-jarige paarden

In Zangersheide werd zonet de troosting voor het Wereldkampioenschap van de 7-jarige paarden afgewerkt. 94 combinaties kwamen aan de start van deze rubriek die rechtstreeks tegen de klok gereden werd. Onze landgenoot Olivier Philippaerts wist een mooie prestatie neer te zetten: hij eindigde niet enkel op de derde maar ook op de vijfde plaats.

De winst ging naar de Britse amazone Laura Mantel. Mantel reed de BWP-merrie Muna vd Bisschop (v. Cornet Obolensky) in 61,72 seconden naar de eindmeet en liet hierbij alle balken in de lepels. Met deze tijd waren ze ruim een seconde sneller dan de Ierse Kate Derwin die met MHS Fernhille Showtime (v. Cavalier Royale) op de tweede plaats eindigde. Deze ISH ruin kwam eveneens niet in de buurt van het hout en finishte in 62,98 seconden. 

Olivier Philippaerts volgde op de derde plaats. Hij rekende hiervoor op de Ugano Sitte afstammeling Miss Marple. Deze BWP merrie sprong een foutloze ronde en finishte in 63,38 seconden. Denis Lynch en Cornets Iberio (v. Cornet Obolenksy) eindigde op de vierde plaats. Philippaerts en Khan vd Kattevennen Z (v. Kannan) eindigde op de vijfde plaats.

Klik hier voor de resultaten