Blessure en bloedregel nekt Belgische springteam

Blessure en bloedregel nekt Belgische springteam

Na de eerste omloop van de Landenprijs in Aken deelde het Belgische team nog de leiderspositie met enkele andere landen. De tweede ronde zorgde voor heel wat opschudding en een uiteindelijke achterstand. Het Zweedse team greep de eindwinst.

In de eerste omloop was Niels Bruynseels met de sBs-hengst, Utamaro d'Ecaussines (Diamant de Semilly) één van de sterkhouders. Het paar moest echter forfait geven in de tweede omloop omdat de hengst niet 100% fit bleek. 

Bijgevolg was Gudrun Patteet voor België de eerste in de ring met Sea Coast Valdelamadre Clooney (Centeuer Z). Bij nazicht bleek de bloedregel de Belgische amazone 'te nekken' wat haar resultaat schrapte uit de telling. Met slechts twee mogelijke resultaten werd het Belgische team geëlimineerd omdat het niet volledig kon beschouwd worden.

Jérome Guery kwam wel nog aan de start met Quel Homme de Hus (Quidam de Revel) en hield het hout in de tweede ronde in de lepels. Ook Gregory Wathelet kwam nogmaals aan de start met Iron Man. Beide ruiters kwalificeren zich zo zeker voor de Grote Prijs later deze week.

In de strijd naar de overwinning wist Zweden uiteindelijk de gouden medaille te halen met vier punten. Met H&M Christian K (Namelus R) verzekerde Peder Fredricson de overwinning. Landgenoot Henrik von Eckermann was de sterkhouder met Toveks Mary Lou. Het Duitse team volgde op de tweede plaats met vijf punten. 

Voor Duitsland imponeerde ook Daniel Deusser met Koen De Waele's voormalige Calisto Blue. Samen met DSP Alice was Simone Blum de sterkhouder en hield Frankrijk op een  afstand met 7 punten verschil.