Wim Vinckx en Hadewyn van 't Ravennest spurten naar Cyclus winst bij het Sentower Park

Wim Vinckx en  Hadewyn van 't Ravennest spurten naar Cyclus winst bij het Sentower Park

De nationale cyclus voor jonge paarden is opnieuw van start gegaan. Bij het Sentower Park in Oudsbergen  snelde Wim Vinckx op zondag naar de eindzege met Hadewyn van 't Ravennest. Vinckx en de dochter van Comme Il Faut wonnen de rubriek voor zevenjarigen. Vorig jaar won het paar nog het BK voor zesjarigen.

Als enige bleef Vinckx met de merrie uit de fokkerij van Zg Coens/ de Rycker onder de 28 seconden. Met een nipt verschil volgde Emmanuel Neale met de AES-merrie, Jodie de la Salm (Nonstop, fokker: Pol Gaspard) op de tweede plaats. Vlaams-Brabants springruiter, Danny Van Es volgde op de derde plaats met Cobelensky Z (Cornet Obolensky, fokker: Jos Aegten).

Van Es werd opgevolgd door Pedro Nolasco met de dochter van Kannan, Kan Da ter Spelonck Z terwijl Annelies Bastenie de top vijf afwerkte op de rug van Primavera VD Dennehoeve (Fantomas de Muze).

Nico Baerts en Qmusic Boy van de Zavel bij de zesjarigen

Bij de zesjarigen neemt Nico Baerts met de BWP-ruin, Qmusic Boy van de Zavel (Golden Boy du Geer, fokker: Graziella Schraepen) de leiding. Laurens Matthysen volgt op de tweede plek in het zadel van Quelle Belle 55 (Cardento) voor, Pieter Van den Bergh met de sBs-ruin, Karlo Van de Kapel (Mithras de Regor).

Net buiten de top drie loodste Wim Vinckx zijn Constantino Van 't Ravennest (Cornet Obolensky) naar de vierde plaats, voor Zara Poels met Quinet-K van 't Kattenheye (Vagabond de la Pomme).

Alle uitslagen