Wilm Vermeir net niet op podium in 3* hoofdrubriek van Hubside Jumping

Wilm Vermeir net niet op podium in 3* hoofdrubriek van Hubside Jumping

De 3* 1.50m hoofdrubriek van Hubside Jumping zag verschillende Belgen aan de start verschijnen. De beste van het pak bleek Wilm Vermeir, die op de rug van de 10-jarige History Van'T Ameldonk Z (Horion de Libersart) als vierde en laatste een schitterend foutloos resultaat neerzette. 

Het thuispubliek gaf de Franse ruiters vleugels, en moedigde Julien Gonin luid aan naar de overwinning. Gonin bleef in het zadel van de 10-jarige Caprice de Guinfard (Mylord Carthago) foutloos in een razendsnelle 57.97 seconden, waarmee hij zich zonder tegenspraak aan de kop van het klassement plaatste. Zijn landgenoot Jean Luc Mourier volgde met de 11-jarige Zina (Comte) op ruime achterstand in 62.27 seconden als tweede. Meer dan vijf en een halve seconde later nam Kevin Jochems met de derde tijd bij nul strafpunten het brons in ontvangst op de rug van de 9-jarige hengst Calox (Cador 5).

Wilm Vermeir bleef als laatste zonder fouten, en mocht met een chrono van 68.46 seconden op de 10-jarige schimmelmerrie History Van'T Ameldonk Z als vierde de prijsuitreiking binnen rijden. Voor Stephex Stables' Kendra Claricia Brinkop, die met de 8-jarige vosmerrie Takotak Z (Telstar de La Pomme) de vijfde plaats innam.

Vind de volledige uitslag van de 3* 1.50m rubriek hier.

Andres Vereecke naar top vijf in 2* 1.40m proef

Even eerder veroverde Andres Vereecke al een knappe vijfde plek tijdens de 2* 1.40m proef. Hij sloot er in de top vijf aan achter een volledig Frans rijtje, aangevoerd door Axel van Colen die op de rug van de 8-jarige Europe d'Authuit (Kannan) een foutloos resultaat in 28.63 seconden neerzette. Paul Delforge klokte met Eldorado de Laume (Canturo) af op 29.26 seconden en won zo zilver, op veertig honderdsten gevolgd door Olivier Robert in het zadel van Careca Ls Elite (Carusso Ls La Silla). 

Jean Luc Mourier behaalde hier al een vierde plek samen met Camblin Miami (Ars Vivendi), door net twee seconden na Robert te finishen. Onze landgenoot Andres Vereecke stopte de chrono op 30.26 seconden, waarmee hij de top vijf vervolledigde op de 8-jarige merrie Coconut Van Paemel z (Cicero Z).

Vind de volledige uitslag van de 2* 1.40m rubriek hier.