Jan Claeys wint eerste New Flandria Cup

Jan Claeys wint eerste New Flandria Cup

In Torhout werd vorig weekend de aftrap gegeven van het vernieuwde indoor seizoen. Elke week kan je er terecht voor trainingswedstrijden en op zaterdag de indoor werking. Afgelopen weekend werd de eerste indoor wedstrijd verreden. In de 1.30m Grote Prijs snelde Oost-Vlaming, Jan Claeys naar de winst.

Samen met Diarade de Fribois (Diarado) sprong Jan Claeys naar de eindwinst. In het zadel van zijn vertrouwde Judy vd Beekhoek (Wandor vd Mispelaere) bezette Claeys ook de derde plaats. Als kers op de taart volgde hij zichzelf op op de vierde plek met Massimo Dutti 111.

Paris Vandousselaere vervolledigde het podium op de tweede plaats. Vandousselaere loodste haar Kaprice vd Bisschop (Berlin) naar de tweede plek op het podium. De top vijf werd afgewerkt door Equteam-ruiter, Jean Christophe de Grande met Clintana Z.

Eerder won Paris Vandousselaere de 1.20m rubriek met haar Berlin-nazaat, Kaprice. Het paar bleef in deze rubriek Pieter De Brabandere met Kauber van de Lindehoeve voor. Philippe Vandoorne vervolledigde het podium met Iluno.

De West-Vlaamse amazone, Joyce Jonkheere won de 1.10m rubriek met Giglo vh Laageind Z (Grison vd Bisschop).

Alle resultaten

F. Martine Tandt