José Thiry, Peter Schollaert en Jelle Limbourg vieren feest in Ternat

José Thiry, Peter Schollaert en Jelle Limbourg vieren feest in Ternat

Op de tweede dag van de nationale Gold League heeft José Thiry de 1.40m hoofdwinst op zijn naam geschreven. Thiry overwon uiteindelijk met enkele honderdsten van een seconde verschil op de concurrentie met onder het zadel Fire (Canturano).

Het volledig podium strandde op ongeveer een halve seconde van elkaar. Het winnende paar werd opgevolgd door Benjamin Pieters met zijn Cabbo terwijl Thomas de Wit het podium afwerkte in het zadel van Looping.

Net buiten het podium sprong Arnaud Gaublomme naar de vierde plaats. Op de rug van Gladstone van het Bildeken bleef Gaublomme Christof Deraedt met Vegas de Launay voor.

In  de voorafgaande 1.30m rubriek overwon Peter Schollaert overduidelijk met Kharmah De Lizami. Samen met de 9-jarige Ogano Sitte-merrie bleef Schollaert ruim twee seconden voor op Sharon Doms in het zadel van Linguini De La Pomme. Anouk De Proft vervolledigde de top drie met haar vertrouwde Eleonore Blue.

Jelle Limbourg domineerde de eerste rubriek van de dag. In het 1.20m parcours sprong Limbourg naar de overwinning met Mirabelle From ZEllik. De Vlaams-Brabantse ruiter volgde zichzelf op met Kwality From Zellik en bleef zo Joy Demuynck met Hanne Van 't Leeuwerikenhof voor.