Carlo Bruyninckx en Sven Grouwels regeren op de Ruiterschool

Carlo Bruyninckx en Sven Grouwels  regeren op de Ruiterschool
Voor de derde week op rij was  er een gezellige sportieve drukte op de ruiterschool in Oud-Heverlee. In de klasse Zwaar kwalificeerden vijf duo's zich voor de barrage. Enkel Carlo Bruyninckx werkte het verkort parcours foutloos af. 

In het zadel van Irish van 't Elzenhout (Charro 5) sprong Bruyninckx naar de overwinning in 41,84 seconden. De snelste chrono kwam op naam van Jan Lamberts met Hatchoum LV Z (Heartbreaker). De vosmerrie is gefokt door Jan Lamberts zelf. Met één springfout klokte Lamberts af in 37,18 seconden. Ben Thiry vervolledigde het podium met Cadis Z (Candillo Z).

Thiry bleef zo net geen seconde voor op de Z-winnaar van vorige week, Tom Bonny met onder het zadel Hocus Pocus vd Lucashoeve. Charlotte Van Bellinghen werkte de top vijf af in het zadel van Kalisha  du Chablis.

In de klasse M hield Sven Grouwels de concurrentie achter zich. Op de rug van Indiva van de Langeweg (Hennessy XO) bleef Grouwels ruim zeven seconden voor op Dries Vanthienen met Elordonne S. Gunter Lemmens werkte het podium af met Lux van het Gonnehof.

Flo Corthauts schreef de klasse L op haar naam. Als enige bleef ze met Costaro du GD Coeurcq  Z onder de 33 seconden grens. Karolien Roelants (Isa d'Or  van de Sollenberg) en Kris Meurrens  (Bersina van 't Heemskind) volgden op een respectievelijke tweede en derde plaats.

Alle resultaten