Virginie Thonon wint Small Grand Prix Greenfield Diamond League Sint-Katelijne-Waver

Virginie Thonon wint Small Grand Prix Greenfield Diamond League Sint-Katelijne-Waver

Op vrijdag werd in Sint-Katelijne-Waver de 1.45m Small Grand Prix verreden tijdens de nationale Diamond League. Na een barrage met twaalf snelde Virginie Thonon naar de winst met haar vertrouwde High-Tech-Vy-de-Septon.

In het zadel van de 15-jarige zoon van Del Piero P&B bleef de Waalse amazone nipt voor op twee thuis-ruiters. Jeroen De Winter volgde op het podium met de dochter van Parco, Iron Lady Van t Meulenhof terwijl neef Thibeau Spits de derde plaats op naam schreef met de BWP-hengst, Nono vd Withoeve (Elvis ter Putte).

Net buiten het podium volgde Oost-Vlaming, Bart Clarys op de rug van Marc Mertens' Joie De Toulon (Toulon) terwijl Jorich Spits in eigen huis de top vijf afwerkte met Miss Mathilde S.V. De Reve (Nabab de Reve).

Familie Spits scoort op eigen terrein

Eerder snelde Thibeau Spits naar de winst in de 1.35m rubriek. Samen met de 13-jarige dochter van Wandor Van de Mispelaere, Javanna Van De Torredreef snelde Spits onder de chrono van Christophe Vanderhasselt met de SF-merrie, Ellipse De Lezellec (Kannan). Pieter Van den Bergh vervolledigde de top drie op de rug van zijn eigen sBs-merrie, HAppyness Van de Kapel (Bentley Van De Kapel).

Eerder won Jose Thiry met J-Fairway du Breux (L'Arc de Triomphe) de 1.25m ochtendrubriek voor Stephanie Goemaere met Dolce Vita (Ogano Sitte) en Mario Caluwé met Valentina DH Z (Va-Vite).


Alle resultaten

F. © Groentenjumping