Vicky van de Poel wint Gold Grand Prix Azelhof

Vicky van de Poel wint Gold Grand Prix Azelhof

Afgelopen weekend heeft de Antwerpse amazone, Vicky van de Poel de 1.40m Gold Grote Prijs op haar naam geschreven. Van de Poel snelde in Lier naar de eindzege met onder het zadel Kastoria ter Doorn (Diamant de Semilly).

Samen met de moeder van oa haar eigen hengst, Piece of Cake hield Van de Poel, Oost-Vlaming, Bart Clarys met El Cid achter zich. Het podium werd afgewerkt door Kendra Brinkop met Bakogan de St. Jean.

De Nederlandse springruiter, Kevin Jochems loodste Bo naar de vierde plek voor Isabel de Rycker met Impulse vd Heffinck.

De Rycker won eerder wel de 1.30m rubriek met de Cooper vd Heffinck-nazaat. Op het podium volgde Giovanni Quaghebeur met Gomez op de tweede plaats. Regerend Belgisch kampioen, Gilles Thomas volgde op de derde plaats. Samen met Imposante bleef Thomas Belgisch kampioen senioren, Jos Verlooy voor. Verlooy en Luciano vh Geinsteinde werden opgevolgd door Siebe Kramer met Gold Digger.

De eerste winst van de dag kwam op naam van Laura Matthy. In de 1.20m rubriek won ze met Charita. De Waalse amazone volgde zichzelf op in het zadel van Gantira.