Vic De Plecker en Robin Vermeir sluiten Euregio Sentower Park af met winst

Vic De Plecker en Robin Vermeir sluiten Euregio Sentower Park af met winst

Het Euregio 'Halloween Terror Edition' had zijn apotheose afgelopen zondag. Bij de ponyrubriek kreeg Robin Vermeir de trofee in handen terwijl Vic De Plecker op één kwam bij de 1.30m finale. Beide podia kleurden volledig Belgisch. 

In de finale over 1.30m kwamen zowel juniors als seniors nog een laatste keer het toneel op om te strijden voor de overwinning. Het werd een felbevochten titel want het goud en zilver werd beslist met één honderdste van een seconde verschil. Sarah Ver Linde kwam de barrage binnen op Iniesta D (v. Diarado) en stopte de klok op 38,25. Even leek ze de winst in handen te hebben maar dat was buiten Nilly van den Eik (v. Elvis ter Putte) gerekend. De negenjarige merrie sprong onder Vic De Plecker foutloos in 33,24 en liet zo Ver Linde achter op twee. Edwin Franco vervolledigde het podium nadat hij met Desperado Z (v. Der Senaat) finishte in 38,47. 

Plaats vier en vijf waren voor onze Noorderburen. Boy Peels landde buiten het podium op vier met Kordaat (v. Cardento), gevolgd door Gaby van der Bruggen op vijf met New Star (v. Dublin van Overis Z). 

Bij de andere rubriek voor seniors kon Dorien Christiaens winnen over 1.10m. Ze stuurde Kay-Lin naar de overwinning. Binnen dezelfde seconde kwam ook Sandra Marien over de streep op Cassalla v/d Berghoeve. De laatste plaats in de top drie werd gevuld door Marijke Thiry in het zadel van Ona van het Roelhof. 

Ponyrubrieken

In de hoogste ponyrubriek was Robin Vermeir de overduidelijke winnares. De jonge amazone had Extrait de tatowin de tinmont onder het zadel voor de overwinning over 1.10m/1.20m.  Maar dat was nog niet alles, met Upendo van het Prinsenveld veroverde de dochter van Wilm Vermeir ook nog eens het brons. Zilver ging naar Margot Debussche met Drumer King. 

Voor Emiel Duchene noteren we eveneens twee foutloze ronden in het zadel van Orchid s Relando (v. Kenneth). Julie Van Hollebeke streed ook mee in de barrage en strandde met vier strafpunten op vijf met Milo D.J. (v. Ahorn s Marengo). 

Over 1m kwam de trofee in handen van Mees Boeren. De Nederlandse reed naar de winst met Adje (v. Calippso van de Vondelhoeve) en kreeg gezelschap van landgenoot Tyara Verheijen op het podium. Zij werd tweede met Sudden. Plaats drie en vier waren voor Pedro Mansur. Met Diane de Chouz bleef hij voor op King Edward. 

Juniors

De finale over 1.10m voor juniors kwam op naam van Lien De Dycker te staan. Zij kreeg het knappe houtwerk overhandigd op de rug van Perlina van het Avenhof (v. Cumthago). Op ruim twee seconden volgde Yani Mues op twee met Fortuin Z. Julie Devloo kon naar een mooie derde plaats rijden in het zadel van Kaylinn K (v. Connect). 

Verder vinden we nog Ariane D'Hoore met Nistria van de Dorpshoeve op vier. 


De volledige resultaten van deze griezelachtige euregio vind je hier