Vermeir houdt Vereecke van goud in 3* 1.45m rubriek van Hubside Jumping Valence

Vermeir houdt Vereecke van goud in 3* 1.45m rubriek van Hubside Jumping Valence

In Valence gaven de Belgen tijdens de op één na hoogste 3* rubriek van de dag nog maar eens hun visitekaartje af. Een ijzersterke Wilm Vermeir sprong er met Linguini de La Pomme (Marius Claudius) naar goud, vlak voor landgenoot Koen Vereecke op Arioso du Bois (Rock'N Roll Semilly).

Het 1.45m hoge 3* basisparcours waar ook punten voor de Longines Ranking te verdienen waren, werd door twaalf combinaties zonder enig probleem rondgesprongen. Zij namen het nadien opnieuw tegen elkaar op in de barrage. Het snelste, en foutloze, paar daar was Wilm Vermeir met de 11-jarige BWP merrie Linguini de La Pomme. Vermeir stopte de chrono op 31.13 seconden, net geen halve seconde voor landgenoot Koen Vereecke die zo op de rug van Arioso du Bois het zilver in ontvangst mocht nemen. De Fransman Jean Luc Mourier wist met de 12-jarige BWP ruin Kielekoo Van T&L (Carabas Vd Wateringhoeve) als laatste onder de 32 seconden de blijven en verdiende daarmee brons.

Verder veroverden ook Harold Boisset en Alexa Ferrer voor Frankrijk nog een plek binnen de top vijf. Boisset liet in het zadel van T'Obetty du Domaine (Kashmir Van Schuttershof) alle balken in de lepels liggen met een chrono van 32.34 seconden. Landgenote Ferrer legde met Arka de La Hart Z (Arko III) de barrage net zeven honderdsten trager vlekkeloos af.

Verder waren er nog prijzen voor Koen Vereecke op Bonfois Van'T Hof V Eversen Z (Bisquet Balou C) als zevende, voor Jos Verlooy en Nicon Van 'T Meulenhof (Denzel Vt Meulenhof) als achtste.

Vind de volledige uitslag hier.