Tom Camerlynck wint Christmas Masters bij Stoeterij Deloof

Tom Camerlynck wint Christmas Masters bij Stoeterij Deloof

Afgelopen weekend was er heel wat animo bij Stoeterij Deloof. Hoogtepunt was de Christmas Masters waarin Tom Camerlynck met Ariva Z de concurrentie voor bleef.

Dertien combinaties kwamen aan de start in de eerste ronde van deze masters, gebouwd door parcoursbouwer Bart Vonck. Julie-Pascale Ruant met 
Orienta van het AudgoedAxana Denys met Ozon van het Claeyssenhof, Tom Camerlinck met Ariva z en Benjamin Pieters met Aukinoki wisten 4 rondes lang alle balken in de lepels te houden.

In een barrage op hoogte van 150cm werd gestreden voor de overwinning. Het werd razend spannend. Julie-Pascale beet de spits af en deed het helemaal foutloos. Ze stopte de chrono op 52,05. Als tweede startte Axana, maar ze kreeg een fout onderweg. Ook Tom had een duidelijk doel: snel zijn én foutloos blijven. En dat deed hij ook, een nieuwe best tijd, een nieuwe te kloppen tijd: 49,88. Als laatste kregen we Benjamin aan de start. Het publiek kreeg spanning en sensatie tot de allerlaatste combinatie, want Benjamin deed het maar liefst 2,5 seconden sneller dan Tom, maar kreeg een fout onderweg. Tom Camerlynck en Ariva Z, winnaar Xmas Masters van het Houtland 2022! 


bron: Persbericht/Equnews