Thomas De Cock springt naar de overwinning in de klasse Zwaar én Midden van LRV Zaffelare

Thomas De Cock springt naar de overwinning in de klasse Zwaar én Midden van LRV Zaffelare

Ook in Zaffelare werd er gesprongen afgelopen weekend. Daar kwamen de LRV-ruiters samen voor een springwedstrijd. De hoogste proef werd naar goede gewoonte de klasse Zwaar over een hoogte van 1m30. Die was niet drukbezet en we zagen ook maar drie combinaties terugkeren in de barrage. Uiteindelijk slaagde Thomas De Cock erin om de winnende tijd neer te zetten. 

Thomas De Cock kon winnen met Jalisco van het Eusselshof. Zij vlogen door de barrage in een tijd van 33,46 seconden. De twee andere kandidaten konden niet in de buurt komen van die tijd en dus won De Cock deze klasse Z. Stef Robberecht en Duro Van Hof ter Naillen waren bijna twee seconden trager en namen in 35,18 seconden de tweede plaats voor hun rekening. 

Ivan van Hove vervolledigde met Merijn van de Dielaerthoeve de top drie. Op vier zagen we opnieuw Thomas De Cock, dit keer met Lanson-R. Zij konden zich niet kwalificeren voor de barrage. Jonas Van Leuven sloot met Gizani van de Goevelhoeve Z de top vijf af. Ook zij kregen vier strafpunten in het basisparcours. 


Klasse M 

Thomas De Cock slaagde er eveneens in om de 1m20-rubriek op zijn naam te schrijven na een barrage van negen combinaties. Nu kon hij rekenen op Nisra-R om de winnende tijd van 31,66 seconden neer te zetten. Dat was opnieuw bijna twee seconden sneller dan de nummer twee, Griet Geysen. Die stuurde Hanky Panky Ijzeren Lindenhof naar de tweede plaats in 33,16 seconden. 

Op drie kregen we Eline Oelbrandt in het zadel van Mi Amor van't Hof Ter Doorn. Enkel de top drie kon foutloos blijven in deze barrage. Frederic Delmotte (Jamaica vd Bisschop) en Thomas De Cock (Qristallo ten Dam) vervolledigden de top vijf. 


Klasse L 

Tot slot was er nog de 1m10-proef. Die kwam op naam van Brend van Pamel en Reality ter Bink in een tijd van 24,60 seconden. Zij bleven voor op Lisa Dhaenens, die tweede werd met Borushka in 25,20 seconden. Britt Gosseye vervolledigde met Feerique de Regor de top drie. 


Klik hier voor alle resultaten.