Ter Wilgen Stables zet interclub HGVBB naar hun hand

Ter Wilgen Stables zet interclub HGVBB naar hun hand

Voor de HGVBB streden acht clubs voor het eremetaal. Ter Wilgen Stables kwam er als winnaar uit de bus. Danny Van Es genoot niet enkel mee van deze overwinning maar nam individueel ook nog eens de winst in de Grote Prijs op vrijdag. 

De hoogste rubriek voor de Interclub ging over 1.15m hoge hindernissen en werd gewonnen door Ter Wilgen Stables. Ellen De Swert met Cantchelaro, Lieve Tuerlinckx met Calmerotti de Leest, Gert Bosmans met Grand Fou en Danny Van Es met Chica of the Lowlands Z verdedigden er de eer van de club. 

Voor Elshout kwamen Nell Delgouffe met Phassia vd Bisschop, Daisy Polspoel met Chaconne, Patrick Nisbett met Olif of Colors en Charlotte Schelfthout met Jeske van de Meyhoeve aan de start. De club werd tweede. Op drie vonden we de Zellik Riding Club die vertegenwoordigd werd door Anke Meersman met Jurist A vd Nachtegaele, Caro Vandersmissen met Chardonnay vd Brouwershoeve Z, Koen Verdegem met Quartz de Muze en Lucien Dewachter met G Star. 

In de proef over 95cm was de eerste plaats voor Horse Club 1 gevolgd door Ter Wilgen Stables op twee. De Badyhoeve werd derde. 

Verder was er nog één laatste interclub over 85cm waar opnieuw Horse Club 1 de winnaar was. Horse Club 2 nam het zilver voor Stal Den Heuvel. 

De individuele Grote Prijs kwam op naam van Danny Van Es. Met Chica of the Lowlands Z (v. Cornet Obolensky) bleef hij voor op Marie-Julie De Neve met Denia van Hemelszoet BG Z (v. Diarado). Koen Verdegem nam in het zadel van Kalvara (v. Calvaro) de derde plaats voor zijn rekening. 

Danny Van Es werd nogmaals vijfde met Cobelensky Z (v. Cornet Obolensky) na de vierde plaats van Marine Lenoble met Mylady Van t Meulenhof (v. Marius Claudius). 

Van Es was alvast omnipresent want hij zette ook de 1.20m rubriek op zijn naam. Met Qadans van de Kruishoeve (v. De Flor 111) was hij Magali Otto te snel af. De amazone werd tweede in het zadel van Kasper van t Heiveld (v. Nabab de Reve). Op drie volgde Marine Lenoble met Kaduna JL Z (v. Kannan). Enkel de top drie bleef er dubbel foutloos. 

Naamgenoot Xander Van Es domineerde in het zadel van Naughty Girl of Two Notes Z de proef over 1.15m. Voor Ellen de Swert noteren we de tweede plaats aan het stuur van Andretti S (v. Corland). Thierry Vis kwam op drie met Nice Horta (v. Elvis ter Putte). 

Alle resultaten van het drukke jumpingweekend vind je hier