Stijn Craessaerts schittert met Z-winst in Oud-Heverlee

Stijn Craessaerts schittert met Z-winst in Oud-Heverlee

Ook in de Ruiterschool in Oud-Heverlee verzamelden de LRV ruiters zich afgelopen week. Van de negen starters in de herkansing van de klasse Zwaar hielden er drie het hout in de lepels. Stijn Craessaerts sprong daarbij naar de eindzege met Hamira van het Roelhof (Cicero Z van Paemel).

Craessaerts en zijn merrie bleven slechts drie honderdsten van een seconde voor op Rob Holsbeek met onder het zadel Maybel van het Molenhof. Met twee tijdsfouten werkte Carlo Bruyninckx het podium af op de rug van Nietel van Kattebeek.

Het paar werd opgevolgd door Ben Thiry die met Nambino van de Guldennagel Z, Sarah Daems met Laika van het Roelhof voor bleef.

In de klasse Licht schreef Eline Lopes de zege op haar naam. In het zadel van Boreal D'Elle (Norway de la Lande) verwees Lopes, Jef Van Roy met Jordana van de Guldennagel naar de tweede plaats. Celien Meert vervolledigde de top drie met onder het zadel Caheelah de Beaufour.

Sofie Meurrens hield de concurrentie ver achter zich in de klasse Licht. Samen met Innocent Boy van 't Roth (Cardento) hield ze Stephanie Coomans met bijna twee seconden verschil achter zich. Coomans volgde op de tweede plaats met Calleche vh Roelhof Z terwijl Kris Meurrens de top drie afwerkte met New-Livia van't Roth.

Uitslag