Sacha Marissen, Anaelle Alfano en Anouk Devos schitteren in JM Indoor Masters Grote Brogel

Sacha Marissen,  Anaelle Alfano en Anouk Devos schitteren in JM Indoor Masters Grote Brogel

De Jumping Mechelen Indoor Masters werden afgelopen weekend in Grote Brogel verreden. Sacha Marissen,  Anaelle Alfano en Anouk Devos wisten de 1.20m hoofdrubrieken op naam te schrijven.

In de 1.20m hoofdrubriek voor senioren hield Sacha Marissen, Danny Van Es van de winst. Marissen snelde naar de winst met de 10-jarige zoon van Eldorado vd Zeshoek, Hercules S. Het paar bleef slechts enkele honderdsten van een seconde voor op de winnaar van de week ervoor, Danny Van Es. Van Es volgde in het zadel van zijn vertrouwde Hamilton (Contact vd Heffinck). Op de derde trede strandde Anissa Leroy met de zesjarige Queen vd Bisschop (Mosito van het Hellehof).

Net buiten het podium plaatste Mario Swinnen zich op de vierde plek. Samen met Celine 111 Z (Close Up Z) bleef Swinnen voor op Rhea Heirbaut en Kinelle (Nabab de Rêve).

Bij de jeugd werd de 1.20m winst uiteindelijk gedeeld. Anaelle Alfano sprong in het zadel van Adagio De L'Enclos De Lange (Albatros du Pachis) door de finish in 29,29 seconden. Exact dezelfde chrono als Anouk Devos met Caspar CB (Numero Uno). Kyara Geyskens volgde op de derde en vierde plaats. Enkel deze vier duo's wisten een foutloze barrage te rijden.

Geyskens volgde met Kannel van Kerkom (Kannan) op drie en bezette ook de vierde plek in het zadel van Divana Z (Dominator 2000 Z). De snelste chrono kwam op naam van Anisa Houtmeyers met Calippy vh Maarlo Z (Calidos). Met één springfout strandde het paar uiteindelijk op de vijfde plek.

In de 1.10m jeugdrubriek schreef Maya Hendrickx de eindzege op naam. Hendrickx snelde naar de winst met de 11-jarige Bontgirl Z (Bontfire Burnin Sensation). Op het podium volgde Xander Van Es met Naughty Girl of Two Notes Z voor Anky Vanderpoorten met Ziezoo (Sam R 60).

Bij de senioren wist Danny Van Es de concurrentie achter zich te houden in de 1.10m proef. Op de rug van Zico V bleef de Vlaams Brabantse springruiter ruim één seconde voor op Sven Vander Meerssche met Heros de Tresor (Tresor D'Opaline). Gill Sergeant volgde met Fenomene De Steenkup (Nabab de Reve) op de derde plek.

 Alle uitslagen