Robin Vermeir domineert in Zoutleeuw

Robin Vermeir domineert in Zoutleeuw

Ook de ponyruiters reden een Gouden Laars manche in Zoutleeuw afgelopen weekend. In de 1.20m hoofdrubriek domineerde Robin Vermeir het podium. Vermeir won de proef met de 16-jarige Kristal Sparkle Van Begeveld (Ponyhoeve Bright Sparkle).

De jonge amazone volgde zichzelf op met onder het zadel Ottawa vh Verbrandgoed (Cadet). De dochter van België's topruiter, Wilm Vermeir verwees zo Jana Corens met de Mentos-dochter, Cavalor's Mona Liesa 12 naar de derde plek. 

Net buiten het podium strandde Emile Beke op de vierde plaats. Op de rug van Ella van 't Wezehof bleef Beke de Nederlandse Joelle Muijres met Romeo Van de Groenweg (Dexter Leam Pondi) voor.

Robin Vermeir opnieuw op het podium

Vooraf sprong Robin Vermeir ook op het podium in de 1.10m proef. Noah Tondeur won deze rubriek met de 13-jarige Mac de Lille. Op ruim één seconde verschil volgde Jef Peeters met de 10-jarige Qatar Optimus (Orchid's Romario) op de tweede plaats. Robin Vermeir vervolledigde de top drie in het zadel van de 12-jarige Ottawa vh Verbrandgoed.

In de 1.00m proef hield Louis-Victor Stockman de concurrentie achter zich. Samen met Berktzicht Sharoma (Oosterbroek Francois) bleef Stockman Charlotte Deronne met Edition Spéciale voor. Elise Van Regenmortel strandde op de derde plek met Orchid's Mila (Orchid's Cestanii).

Alle uitslagen