Robin Schepers op één in GP 1.25m in De Katershoeve Loenhout

Robin Schepers op één in GP 1.25m in De Katershoeve Loenhout

In Loenhout mocht Robin Schepers zich afgelopen zondag met Nalu by P&S (I Am Moerhoeve's Star) tot winnaar kronen van de 1.25m Grote Prijs. Ook op vrijdag en zaterdag werden proeven over eenzelfde hoogte verreden. Vrijdag werd deze proef gewonnen door James Peeters met Newton vd Middelstede (Vagabond De La Pomme), de dag erna was de winst voor Robin Van Thillo in het zadel van Bibi D Emma (Balpar De Trebox Z).

Tijdens de 1.25m Grote Prijs op zondag in De Katershoeve sprongen Robin Schepers en Nalu by P&S naar goud. Marthe Heudens op Nashville Van De Kleinheide (Thunder Van De Zuuthoeve) volgde op twee, voor Glenn Praet met Olympia-Du-Genet (Nabab de Reve). 

De top vijf werd verder vervolledigd door Laurent Nuyens op de rug van Just Daddy P (Nagano) op vier, vlak voor Sacha Marissen met Hercules S (Eldorado van de Zeshoek).

Robin Van Thillo wint 1.25m op zaterdag

Op zaterdag mocht Robin Van Thillo de winst in de hoogste klasse op zijn naam schrijven. Met Bibi D Emma (Balpar De Trebox Z) gaf hij alle concurrentie het nakijken door vijf seconden sneller de chrono te stoppen als de nummer twee, Shelsey Berckvens op de rug van Melanie (Galisco Van Paemel). De derde plaats was voor de Britse Shelley Harrison op Picasso van t Rechthof (Kannan). 

Net buiten de top drie plaatsten Floor Anthonissen met Perle v/d Noordwateringshoeve (Denzel v/h Meulenhof) zich op vier, gevolgd door Jasper Peeters en Jackass PK (Chekandino) op vijf.

James Peeters naar overwinning in 1.25m op vrijdag

Tijdens de eerste dag van deze drie dagen in De Katershoeve ging de overwinning in de 1.25m proef naar James Peeters met onder het zadel Newton vd Middelstede (Vagabond De La Pomme). Op twee volgde Tom Dhaeyere en Pyta van de oude heihoef (Diamant de Semilly), voor Evi Peeters op Nirvana Van Het Heikanthof (Emerald N.O.P.). 

Verder in de top vijf reed Maxine Tyteca met Hechley Lucky (Quadrillo) naar een vierde plaats, gevolgd door Tom Dhaeyere en Picana van de oude heihoef (Cornet Obelensky) op vijf.

Ook de jonge paarden kwamen vrijdag aan bod. Tom Dhaeyere en Quilas VD Oude Heihoef Z (Quickly de Kreisker) wonnen de 6-jarigen proef over een hoogte van 1.20m. Ze waren hier ruim een seconde sneller dan de nummer twee, Jan Caers met Quantro Cavaro (Elvis Ter Putte). Op drie plaatste Nick Moyaert zich in het zadel van Quanta Costa v/d Waterhoeve.

Alle resultaten