Rik Nauta scoort Grand Prix zege tijdens Jumping Carey

Rik Nauta scoort Grand Prix zege tijdens Jumping Carey

De Vlaams-Brabantse springruiters mochten na 2 jaar nogmaals aan de start tijdens Jumping Carey. In de 1.25m regionale Grand Prix snelde Rik Nauta met de SF-merrie, Ratina des Rondets naar de winst. Het paar nam ruim één seconde voorsprong op de concurrentie.

Nauta en de dochter  van Crown Z verwezen zo Tibo Hendrickx met Armani Des Maraichers (Kashmir van Schuttershof) naar de tweede plaats. Gevestigde waarde in de HGVBB, Lucien De Wachter vervolledigde het podium op de rug van de 11-jarige G Star Z.

Net buiten het podium volgde Bert Panneels met Ogina vd Bisschop op de vierde plek voor Muriel Dens met de KWPN-ruin, Gyanolga.

Danny Van Es laat zich horen

In de afsluitende 1.15m proef was er geen houden aan Danny Van Es met Jos Aegten's gefokte, Cobelensky Z. De zoon van Cornet Obolensky werd voordien nog uitgebracht door Thibault Philippaerts en Mike van Belle. Op ruim één seconde volgde Bryan Dufresne met Aspasia van de Zuidhoek op de tweede plaats. Fleur Volckaerts vervolledigde het podium in het zadel van Mirra van 't Hollandhof.

Ook op zaterdag wist de familie Van Es te domineren. In de 1.20m rubriek won partner Ellen De Swert voor Danny Van Es. De Swert snelde naar de winst met haar vertrouwde Cantchelaro (Chagali van de Burggrave). Danny Van Es volgde op het podium met Noor C voor Nathalie Geeraerts met Little Star d'Ysenbeeck Z.

Alle resultaten