Rania Dindane scoort in eerste Gouden Laars van het seizoen

Rania Dindane scoort in eerste Gouden Laars van het seizoen

Afgelopen weekend is ook de Gouden Laars opnieuw opgestart. In Diepenbeek reed Rania Dindane naar de eerste zege van het seizoen in de 1.40m Junioren en U25 rubriek. Slechts twee combinaties kwalificeerden zich voor de herkansing. Dindane won met één springfout in de herkansing in het zadel van Orlando Van D Elzendreef.

In het zadel van de zoon van Dieu Merci van T&L bleef de Vlaamse amazone voor op Camille Boffin met de 12-jarige Bless Z (Burberry) onder het zadel. Kyle Cuypers werkte de top drie af met zijn vertrouwde BWP-merrie, Mystic Lady Van 't Buxushof (Toulon). De combinatie bleef Wannes Notelé met Zeppelin vd Heffinck Z voor.

Birthe Goossens domineert

Eerder domineerde Birthe Goossens het 1.30m podium. De Limburgse amazone snelde naar de winst met Francois Briers' Hope vd Bakershoeve (Thunder vd Zuuthoeve). De amazone bleef zo zichzelf voor met bijna twee seconden. Ze volgde op de tweede plaats in het zadel van Nando vd Bisschop (Untouchable). Sarah Daems werkte het podium af op de rug van de sBs-merrie, Chocolate Frost (Ewout vd Kleine Roost).

In de 1.20m rubriek bleef Kyle Cuypers voor op de concurrentie. Cuypers won met Chester VI Z (Clintissimo Z) in 28,03 seconden. Samen met de ruin uit Ivan Vossius' fokkerij bleef hij voor op Rania Dindane met Move It Van De Eekhoek (I'M Special de Muze). De derde plaats kwam op naam van Jules Tanghe met onder het zadel W-Happy vd Lindehoeve Z (Weldon D 05).

De 1.10m proef werd gewonnen door Noa Daniëls met Iabelle Van het Simsehof (Diabeau)


Uitslag