Podiumplaatsen voor Constant van Paesschen, Maxime Harmegnies en Zoe Sies in Oliva

Podiumplaatsen voor Constant van Paesschen, Maxime Harmegnies en Zoe Sies in Oliva

In de ochtendrubrieken in Oliva waren de Belgen sterk aan zet. Met maar liefst zeven top tien-klasseringen werd onze nationale driekleur mooi vertegenwoordigd. 


GOLD 2 - 1.35m

De Pool Adam Grzegorzewski zet met Aronia, een Argentinus-dochter de snelste foutloze ronde neer. Ze finishen in 57.35 en blijven zo nipt voor Constant van Paesschen en Godlike van de Kapel (v. Baltazar Vp Wisbecq), die in 57.95 over de streep komen. Maxime Harmegnies vervolledigt het podium met Ivanhoe, zijn BWP-gefokte Flipper d'Elle-ruin. Met hun 58.07 blijven ze nipt voor Abdurakhmon Abdullaev, die For Fan (v. For Pleasure) in 58.10 rond stuurt. De Fransman Nicolas Deseuzes tenslotte vervolledigt de top vijf. Met Davignon KDW Z (v. Diamant de Semilly) finisht hij in 58.30

Nicola Philippaerts en Quincasco van 't Koningshof Z (v. Quinar Z) finishen foutloos in 61.57 en dat is goed voor de achtste plaats. 

Resultaten


SILVER 2 - 1.40m

In deze reeks is het de Duitse Laureen Budde die met Gosbodino 2 (v. Granni) de overwinning wegkaapt voor de Brit Matthew Sampson. Samson had Curraghgraigue Obos Flight (v. Obos Quality 004) onder het zadel. In de twee fasen-proef bleef hij voor landgenote Kayleigh Watts met Kilbarron Rue (v. Gelvin CLover). De Italiaan Marlon Modolo Zanotelli springt met Bynintot des Carmille (v. Ninto de Beaufort) net naast het podium. Marie Demonte vervolledigt de top vijf met Bronco Depaban (v. Mylord Carthago). 

Patricia Guery is de eerste landgenote in de ranking. Met Margriet de Mariposa (v. Nabab de Reve) springt ze naar een zesde plaats. 

Op de negende plaats vinden we dan weer Gregory Wathelet terug met Beau Gosse Ctv Z (v. Baloub du Rouet), die zo voor Jérome Guery blijft. Guery had de Eldorado van de Zeshoek-nazaat Eldorado WP Z onder het zadel. 

De elfde plaats is ook voor België, dankzij Vincent Lambrecht en Double O Seven PL (v. Ugano Sitte). 

Resultaten


BRONZE 3 - 1.30

De Franse amazone Emma Mourtialon en Une Etoile du Mourau (v. Kannan) blijven als enige combinatie foutloos met een tijd minder dan een minuut. Amelie Gachoud komt met The Precious One (v. Master Imp) her het dichtste bij, zij finishen in 62.84. Zoe Sies en Urricane du Jaolas finishen foutloos in 64.29 en nemen zo het brons mee naar België. Carlos Borho Giron volgt haar met Eberlin M (v. Eurocommerce Berlin). De Zwitsers Stéphanie Gass sluit de top vijf met Wildcard 7, een Warrant-dochter. 

Resultaten