Podium voor Mike van Olst bij jonge paarden in Sentower Park

Podium voor Mike van Olst bij jonge paarden in Sentower Park

De eerste proef na de middag in Opglabbeek was er eentje voor de 7- en 8-jarige jonge paarden, waar Mike van Olst samen met Comme Elle Faut Odth Z (Comme Il Faut) opnieuw naar een klassering sprong!

Na een vijfde plek tijdens de eerste proef voor deze jonge paarden op woensdag, zette Mike van Olst ook vandaag weer een schitterende omloop neer in het zadel van de 7-jarige merrie Comme Elle Faut Odth Z. Van de bijna vijftig foutloze combinaties sprong het duo naar de derde snelste tijd in 59.13 seconden, goed voor een bronzen medaille. De kop van het klassement werd aangevoerd door de Duitser Jens Hilbert, die op de rug van de 8-jarige zwarte ruin Samson 540 (Stolzenberg) afklokte op 56.48 seconden. Een ruime twee seconden later sprong John Steeghs met de 7-jarige KWPN ruin Kingston TV (Eldorado Vd Zeshoek) naar zilver. 

De Brit Tim Gredley zette de klok net zes seconden na van Olst stil, en veroverde zo de vierde plek op Tres Bien Z (Toulon). Ook de vijfde plaats ging naar Nederland, met Joey Alberti in het zadel van Corona Z (Comilfo Plus Z).

Vind de volledige uitslag hier.