Patrick Jonkmans en Oilily van het Langwater scoren tijdens FSA Sentower Park

Patrick Jonkmans en Oilily van het Langwater  scoren tijdens FSA Sentower Park

Afgelopen weekend stonden de jonge springpaarden centraal bij het Sentower Park. In de hoofdrubriek voor zevenjarigen, paarden die volgend jaar acht jaar worden, werd de winst gedeeld tussen Patrick Jonkmans met de dochter van Wiesender, Oilily van het Langwater en Kerstin Deakin met Qlicious (Cornettino Ask).

Zowel Jonkmans als de Brit klokten foutloos af in 25,13 seconden. Op het podium volgde Gert-Jan Hubrechts met de zoon van Cesano II, Coco van de Helle. Het duo was ruim twee seconden trager dan de winnaars. Hubrechts en de Holsteiner ruin werden opgevolgd door Guy Janssens met Joey (Caplan) en Cedric Poets met onder het zadel Ones van de Heuvelhoeve.

Op de slotdag voor 6,5-jarige paarden snelde Wout Loenders naar de winst met Pompidou van Kuilenhof (Kannan). Het paar was net geen twee seconden sneller dan Kim thiry met onder het zadel de familie Van Puyvelde's Conan van Koningspolder Z (Corydon van T&L). De derde trede kwam op naam van Erika Lickhammer met de zoon van Connor, Crescendo VHL.

Bij de 5,5-jarige paarden schreef Neeltje Vanrusselt de winst op naam. Op de rug van Quitana van de Oudeveldhoeve (Corydon van T&L) snelde de Limburgse amazone naar een nipte zege voor Joris Geenen met Arezzo vh Simsehof (Asca Z). Kyle Cuypers werkte het podium af in het zadel van de BWP-ruin, Quadro van t Buxushof (Elvis ter Putte).

Alle uitslagen