Paris Vandousselaere sterkste amazone in finale WVUR Kampioenschap

Paris Vandousselaere sterkste amazone in finale WVUR Kampioenschap

Op zondag vond het kampioenschap van de WVUR plaats, Stal De Ark deed dienst als decor. De vrouwen bleker er het sterkste geslacht, het podium bestond er volledig uit amazones. Paris Vandousselaere ging er met de winst aan de haal in het zadel van Orchidee II Van de Tombeele (I'm Special de Muze). Op zaterdag was er de Masters, die gewonnen werd door Benjamin Robert.

De 8jarige BWP merrie bleef als enige foutloos in de finale en had daarnaast ook de snelste tijd met Vandousselaere. Louise Vanthuyne zette de snelste tijd neer onder de vierpunters en behaalde daarmee de tweede plaats, met onder het zadel Clintana Z (v. Clinton I). Ze werden op de voet gevolgd door een andere snelle vierpunterscombinatie, Melanie Deloof en New Balou van t Leeuwerikenhof (v. Bisquet Balou vd Mispelaere). Zij werden derde. 

Bij de eerste manche van het kampioenschap won Nicolas Lambrecht met Bahia d elke (v. Kannan), de tweede Bjorn Vandenbossche en Ascaina Z (v. Asca Z).

De troosting 1.15m werd gewonnen door Thibo Deketelaere en Kajou Van De Kleite (v. Edjaz Van t Merelsnest). In de 1.05m ging de overwinning naar Nina Deeven (Nibbit). 

Op zaterdag organiseerde Stal De Ark een Masters proef. Vijf ruiters konden doorstoten naar de barrage, maar daar bleef niemand foutloos. Benjamin Robert werd uiteindelijk eerste met O Diamant D amour (v. Diamant de Semilly). Op de voet gevolgd door Stive Hoflack en zijn Kieffer van de Oosterwalle (v. Cooper Van De Heffinck). Bjorn Vandenbossche eindigde met Juristo Van Het Hagenhof (v. Elvis ter Putte) derde. 

In de 1.10m was er winst voor Isabelle Debeuf en Ines (v. Nonstop). Nicolas Lambrecht (Grindie s Dream) volgde op twee, Yana Denolf (Fleur D"") op drie. 

Sophie Vanhoutte haalde zowel de eerste (Diaz Van t Hoveke) als tweede (Daiquita Van t Hoveke) plaats binnen in de 1m, Beau Neirynck (Petite Fleur) was derde.

Alle resultaten vind je hier