Panis; Gieraerts en Ceunen zorgen voor girl power in Serie I kampioenschap

Panis; Gieraerts en Ceunen zorgen voor girl power in Serie I kampioenschap

In Peer werd afgelopen weekend het kampioenschap van Serie I gesprongen. De amazones kwamen heel sterk voor de dag; zij bezetten het volledige podium. 

Geen enkele combinatie kon de nul over alle rondes behouden. Emmaly Panis schreef met Apollo V Z zo de overwinning op haar naam met een totaal van acht strafpunten. Een snelle tijd in de laatste ronde, zorgde ervoor dat ze de overwinning mee naar huis nam. Merle Gieraerts en Jackobond eindigden op de tweede plaats. Lisa Ceunen en Alien Drum namen de derde plek op het podium voor hun rekening. 

Ann Tielen (Tetske A Z) en Henk Clabots (Conchita Z) vervolledigden de top vijf.

1m05 Zondag

In het 1m05 ging de overwinning naar Axelle Koninckx. Zij reed Maaike 111 foutloos rond en klokte af in 24,97 seconden. Tony Gerits en Chanelle van het Guldenhof eindigden op de tweede plaats na een foutloze ronde in 25,30 seconden. Joeri Van Beers en Jasper Tachor vervolledigden het podium.

1m05 Zaterdag

Stefanie Grootjans reed op zaterdag naar de overwinning in Serie B. Zij rekende op Identity van't Heike om in 24,11 seconden naar de finish te rijden. Kyle Cuypers nam met Pili Pili de tweede plaats voor zijn rekening. Isabeau Haesen en Lyrica vervolledigden de top drie.

1m05 Vrijdag

Op zaterdag ging de winst in het 1m05 naar Nancy Dirickx. Zij reed Indorado foutloos naar de finish in 33,02 seconden. Sabine Ulenaers en Equivox vh Kelfshof Z namen de tweede plaats voor hun rekening. Zij sprongen een foutloze ronde in 33,75 seconden. Joke Biesmans en Brokaat vh Wolfsven namen de derde plaats voor hun rekening.

Klik hier voor alle resultaten