Opglabbeek: Pauline van Dyck op jacht naar goud in eerste manche BK Amazones en Mathieu-Maxim Goossens opent strijdtoneel in Beker van België

Opglabbeek: Pauline van Dyck op jacht naar goud in eerste manche BK Amazones en Mathieu-Maxim Goossens opent strijdtoneel in Beker van België
Dit weekend staat Opglabbeek in het teken van zowel het Belgisch Kampioenschap voor amazones als voor de Beker van België. Vandaag werden er van de proeven de eerste manches verreden. 

1m20 BK Amazones

Het is Pauline van Dyck die met haar Swing Jo (Stakkato)  aan de leiding gaat in het BK. Het tweetal was er vandaag goed voor een foutloze ronde in een tijd van 68.97 seconden en staan voor nu op een eerste plaats. Het is dan Esther Schelfaut die met Lalique (Freestyle) op een tweede plaats volgt in een tijd van 69.52 seconden. Op brons vinden we voorlopig Stephanie Storms met Just Daddy P (Nagano) die vanmiddag een tijd noteerden van 72.59 seconden. 

Elise van den Branden en Loreen van 't Ruytershof Z staan nu vierde en Lieve Tuerlinckx en Calmerotti de Leest vinden we op de vijfde plaats. 

1m35 BvB Young Riders

Bij de Young Riders is het na de eerste dag Mathieu-Maxim Goossens die met Klunten B (Hunters Argentus) op een eerste plaats staat met de enige foutloze ronde van de dag. Zijn concurrenten bleven niet van het hout en zo zien we Zara Poels met High Five op een tweede plaats eindigen met 4 strafpunten. Ook Kobe Hendrix en Litho v/h Panishof noteren 4 strafpunten en eindigen op een derde plaats. 

Dan is er nog een vierde plaats voor Amber Bogaert met Boelle van hof ter Naillen en zien we Elke Appeltans met Diva Z op de vijfde plaats. 

1m25 BvB Junioren

In de Beker van België is het Senne Leys die op kop staat met Dermie (Tolan R) die hier vandaag rondkwamen in 66.25 seconden. Daarmee bleven ze voor op Caro Baerts die met Maq Master Z in 66.79 seconden op de tweede plaats eindigde. Op drie vinden we dan Aurelia Guisson met Berlini From Second Life Z die met 69.39 seconden over de finish snelden. 

1m20 BvB Ponies

De top drie bij de ponies bestaat voorlopig uit een eerste plaats voor Camille Biebuyck en Orchid's Relando die vandaag een tijd noteerden van 63 seconden. Ze doken zo onder de tijd van Rik Nauta en Lady Hawk die met 63.36 seconden op de tweede plaats eindigden. Vic de Plecker en Orchid's Anucia zien we dan op de derde plaats terug. 

1m15 BvB Scholieren

In de rubriek van de scholieren neemt Rik Nauta de leiding met Titan D Hoyo in een tijd van 63.73 seconden. Daarmee laat hij onder ander Anjolie Vanhecke met Melodie du Centaure en Louise Ameeuw met Bamako M'Aurea achter zich.