Om in de gaten te houden: Nations Cup Finale Young Riders

Om in de gaten te houden: Nations Cup Finale Young Riders

Na drie wedstrijddagen bij Peelbergen volgt dit weekend de ontknoping van de CSIO Jeugdfinale 2022. Aan de start vandaag, zaterdag, wordt het podium van de Junioren en Young Riders beslecht.

De Belgische junioren streden gisteren al in de troosting van hun Nations Cup, waar het team onder leiding van Rik Deraedt naar een vierde plaats sprong. Zowel Yana Jansegers met Orlando van de Afspanning, en Luiz Felipe Neto de Azevedo in het zadel van Valentino Massuere zetten een knappe nulronde neer. Helaas sprokkelde Louise Lenaerts op Maybel van het Molenhof 4 strafpunten, en met het schrapresultaat van 5 strafpunten van Leon Brutsaert en Corleone Tour Vidal, wist het team geen podiumplaats te bemachtigen. 

Vindt het resultaat van de Junioren hier

Alle hoop van vandaag ligt dus bij het Young Riders team, bestaande uit Sacha Behuin, Mathieu Bourdeaud'Hui, Jules van Hoydonck en Roy van Beek. Good luck!

Volg hier online de tussenstand vanaf 17u30

De beste Belgen op vrijdag: Podiumplaats voor Nikita van der Meerschen tijdens 1.15m Children Small Tour

Ook individueel kwamen gisteren enkele sterke jonge Belgen aan de start. Uitblinker van de dag was Nikita van der Meerschen op de rug van D Day de Lison Z (Darco). Het duo bemachtigde een bronzen medaille tijdens de 1.15m Children Small Tour. In diezelfde klasse sprong ook Marthe-Louize Dieu net de top vijf binnen in het zadel van Flying Lotus Z (Flipper D'Elle).

In de 1.30m Juniors Small Tour werd het beste Belgische resultaat neergezet door Leon Brutsaert. Hij reed de Diamant de Semilly zoon, Dixy Vd Fruitkorf Z, naar een achtste plaats. 

Aaron Tijskens vertegenwoordigde onze driekleur dan weer knap in de 1.45m Young Riders Big Tour. Tijskens zette samen met Hurricane (Untouched) een dubbel foutloze ronde neer, maar bleef net iets te voorzichtig in tijd, wat hem een negende plaats opleverde.