Niki Geenens start met glimlach op Nieuwjaars Euregio Azelhof

Niki Geenens start met glimlach op Nieuwjaars Euregio Azelhof

Gisteren is op het Azelhof het startschot gegeven voor gezellige (drukke) dagen tijdens de Nieuwjaarseuregio. In de hoofdrubriek startte de Oost-Vlaamse amazone, Niki Geenens met overmacht.

Geenens loodste haar vertrouwde Gazelle van de Vaelenberg (Toulon) naar de eindzege. Als kers op de taart volgde ze zichzelf op met onder het zadel Helios van de Spelonckhoeve (Dulf van den Bisschop). Het podium werd afgewerkt door Peter Boelens met Napurna van de Vrombautshoeve (Cayenne van de Heffinck). Het paar imponeerde vorig jaar nog in enkele youngster rubrieken.

Net buiten het podium volgde Noemie Angonese met Galea op de vierde plaats voor Shelsey Berckvens met Melanie.

De 1.00m paardenrubriek kwam op naam van Joel Hamers met Che Chin (Chin Chin). Het duo bleef slechts enkele honderdsten van een seconde voor op Lisa Ceunen met Cabris van het Ringboomhof Z. Lieve Blindeman werkte de top drie af in het zadel van Orchid's Amerii.

In de 1.00m ponyrubriek hield Zoe Verschooten de concurrentie achter zich met Speedy. Het paar werd opgevolgd door Chloe Hoste die het podium eigenhandig afwerkte met respectievelijk Enjoy en Crack-Drum van het Juxschot.

De eerste winst van de dag, de rubriek 90cm paarden kwam op naam van Tiffany Vansweevelt met Diara. Op dezelfde hoogte won Gitte Borgions met haar pony, Ellen van het Brouwershof.