Niki Geenens slaat slag bij Grote Prijs in Zellik

Niki Geenens slaat slag bij Grote Prijs in Zellik

Het wedstrijdweekend in Zellik kende op zaterdagavond zijn apotheose tijdens de Grote Prijs over 1.40m hoogte. Hier was het Niki Geenens die zich in het zadel van Mc Gyver Van 't Ruytershof tot winnares van de proef mocht kronen. 

Nikki Geenens verovert winst in Grote Prijs

Geenens zette samen met Mc Gyver Van 'T Ruytershof als snelste van tien foutlozen de klok stil op 24.22 seconden, en haalde zo de eerste prijs binnen. Goffrey Cobbaut had op Lambada veertig honderdsten meer nodig, waarmee hij het zilver veroverde voor Laurence Pieters en Bam S Girl.

Voor de prestaties van Vic De Plecker waren de twee plekken vlak naast het podium weggelegd. In het zadel van Ilypsho werd De Plecker vierde, vlak voor zichzelf met Totality.

Bert Panneels klopt Danny Van Es in 1.30m rubriek

De proef over 1.30m zag Bert Panneels aan kop van het klassement eindigen. Op de rug van Ogina vd Bisschop sprong hij naar een tijd van 22.08 seconden en liet daarmee Danny Van Es in het zadel van Impuls Vd Heffinck ruim achter zich. Jelle Sappin nam met Hanaika de derde plaats voor zijn rekening.

Paulien De Spiegeleer bovenaan bij pony's

Na het Ponycriterium op zaterdag konden de ponyruiters ook op zondag nog hun beste kunnen boven halen. Tijdens de hoogste proef over 1.00m was het daar Paulien De Spiegeleer die haar Violet van het Koetshuis naar de overwinning loodste. Met een halve seconde meer op de klok greep Pytha Noël met Orchid's Goliath het zilver.

Vind alle resultaten van de dagen hier.