Niki Geenens scoort ijzersterk in Torhout.

Niki Geenens scoort ijzersterk in Torhout.

Afgelopen weekend heeft de Oost-Vlaamse amazone, Niki Geenens de 1.30m hoofdrubriek gewonnen met Mc Gyver van 't Ruytershof (Nabab de Rêve). De Oost-Vlaamse bleef zichzelf met bijna vijf seconden voor. Geenens strandde op de tweede plek met Oh la la onder het zadel.

Op de derde trede van de 1.30m rubriek volgde Marc De Brabandere met de 8-jarige Ito van 't Lozerhof . Enkel deze vier duo's. Net buiten het podium strandde Patrick Varlet met Ultra op de vierde plaats voor Louise Vanthuyne met Datura de Roulard.

Top dag voor Geenens

Eerder won Niki Geenens ook de 1.20m proef met Gazelle van de Vaelenberg (Toulon). Ditmaal bleef de amazone heel nipt voor op Marc De Brabandere met Nikita Des Reves onder het zadel. Patrick Varlet vervolledigde de top drie in deze rubriek met 'Darco' onder het zadel.

Ook de 1.10m proef kwam op naam van Geenens met haar Toulon-nazaat, Gazelle. Jules Tanghe volgde ditmaal op het podium met W Happy vd Lindehoeve terwijl Leander Cools op de rug van Galopin van Daco de top drie afwerkte.

Op zondag zette Thibo Deketelaere de toon in de 1.15m hoofdrubriek. Deketelaere startte als eerste en plaatste met Ines een foutloze omloop in 31,22 seconden. Niemand deed beter. Op ongeveer twee seconden verschil volgde Julie Van Maele met Melvin voor Sarah Thiers met Diva. De 1.05m kwam op naam van Sofie Simpelaere met Kingston Van De Zwarte Stok.

Alle uitslagen